Nastavak pregovora Severne Koreje i SAD do decembra

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak pregovora Severne Koreje i SAD do decembra

Severna Koreja i SAD mogle bi da održe još jedan krug pregovora na radnom nivou već sredinom novembra kako bi ubrzali napredak pre isteka roka do kraja godine.

Smatra južnokorejski poslanik Li Eun-džae.

Rok je odredio Pjongjang.

Severnokorejski i američki zvaničnici sastali su se prošlog meseca u Stokholmu, prvi put otkako su se predsednik SAD Donald Tramp i severnokorejski lider Kim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džong Un saglasili u junu da ponovo otvore pregovore o denuklearizaciji, ali su pregovori u Švedskoj prekinuti dok je izaslanik Pjongjanga rekao da SAD nisu pokazale fleksibilnost.

Očekuje se da će se obe strane sastati najkasnije početkom decembra kako bi pokrenule pregovore pre isticanja roka do kraja godine, koji je odredio severnokorejski lider Kim Džong Un, rekao je južnokorejski poslanik Li Eun-džae posle brifinga Nacionalne obaveštajne službe (NOS).

"NOS očekuje da će se pregovori nastaviti ovog meseca, ili najkasnije početkom decembra", rekao je Li obraćajući se novinarima.

Ambasada SAD u Seulu za sada nije odgovorila na zahtev za komentar, prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.