Izvor: Luftika.rs, 10.Okt.2020, 15:31

Naš novi najbolji prijatelj se rugao koroni, a onda lečio ćelijama abortiranih fetusa

Od koktela lekova koje je predsednik SAD-a Donald Tramp koristio u terapiji koronavirusa jedan je izrađen od ćelija abortiranih fetusa.
Najveća ironija u svemu je to što je Tramp, kao i njegovi simpatizeri, strastveni protivnik abortusa. Potencijalni lek za koronavirus koji je Tramp primio razvijen je koristeći ljudske ćelije prvobitno dobijene u procesu abortusa, piše Gardijan.
Lek je koktel monoklonskih antitela >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koji je razvio “Regeneron” i još uvek je u fazi testiranja.
Matične ćelije korišćene za razvoj leka poznate su kao HEК-293T ćelije i koriste se u laboratorijama. Te ćelije su prvobitno razvijene iz bubrega embriona nakon abortusa izvedenog u Holandiji sedamdesetih godina, prenosi Nova.
Ne samo da Tramp i Republikanska stranka konstantno vrše udar na pravo žena da abortiraju, već je program Republikanske stranke za 2020. godinu podrazumevao i eksplicitno protivljenje istraživanju embrionskih matičnih ćelija, kao i zahtev za obustavu finansiranja ovakih istraživanja.
Trampova administracija je i 2019. godine obustavila finansiranje istraživanja koja uključuju embrionalne matične ćelije.
U Srbiju stiže lek protiv koronavirusa kojim se lečio i Donald Tramp

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.