Naredni samit G-7 u Trampovom hotelu

Izvor: RTS, 17.Okt.2019, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naredni samit G-7 u Trampovom hotelu

Bela kuća je najavila da će samit G-7 sledeće godine biti održan u hotelu u Majamiju, koji je američki predsednik Donald Tramp kupio pre sedam godina.
Vršilac dužnosti šefa kabineta Donalda Trampa, Mik Malvenej, najavio je da će samit G-7 biti održan u Trampovom hotelu u Majamiju, En-Bi-Si 2.

Reč je luksuznom odmaralištu sa terenima za golf, koje je Donald Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kupio 2012. godine.
Upitan da li se radi o sukobu interesa, objasnio je da je najpre bio skeptičan, jer je znao da će to biti kontroverzno.
Međutim, Malvenej sada tvrdi da Tramp neće profitirati od samita i da predsedniku SAD nije potrebna reklama.
Malvanej je napomenuo i da će održavanje samita koštati "milione manje" u Trampovom hotelu nego što bi to bio slučaj na bilo kojem drugom mestu.
Samit Grupe 7 biće održan od 10. do 12. juna 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naredni samit G7 u Trampovom golf klubu na Floridi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2019

Naredni samit industrijski najrazvijenijih zemalja sveta G7, predviđen za 2020. u SAD, biće održan u golf klubu američkog predsednika Donalda Trampa u Majamiju, na Floridi, objavio je danas Trampov šef kabineta Mik Malveni. Ideja koju je bez kompleksa Tramp branio prilikom poslednjeg sastanka G7...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.