Nadam se da Tramp neće odustati od sporazuma iz Pariza

Izvor: B92, 11.Nov.2016, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nadam se da Tramp neće odustati od sporazuma iz Pariza"

Njujork -- Gensek UN Ban Ki Mun uveren je da novi predsednik SAD Donald Tramp neće pokušati da odustane od Pariskog sporazuma o klimatskim promenama.

"On je dao dosta zabrinjavajućih izjava, ali sam siguran da će razumeti značaj, ozbiljnost i hitnost", rekao je Ban u intervjuu za AFP.

Ban je nedavno poručio da će svetska organizacija računati na novu američku administraciju na čelu sa novoizabranim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednikom SAD u borbi protiv klimatskih promena i unapređenja ljudskih prava širom sveta.

Ban je čestitao Trampu izbornu pobedu i istakao da ljudi u svim delovima sveta očekuju od SAD da postupaju u korist zajedničke dobrobiti, navodi francuska agencija.

Tramp je izabran za 45. predsednika SAD pobedivši protivkandidata iz tabora demokrata Hilari Klinton.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ban: Nadam se da Tramp neće odustati od sporazuma iz Pariza

Izvor: Blic, 12.Nov.2016, 00:03

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun izjavio je danas da je uveren da novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp neće pokušati da odustane od Pariskog sporazuma o klimatskim promenama iako je to najavio tokom predizborne kampanje...- On je dao dosta zabrinjavajućih izjava, ali sam siguran da će razumeti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.