NEPISMENI TRAMP Tri slovne greške za nedelju dana, ali poslednja bi mogla da mu PRESEDNE

Izvor: Blic, 17.Dec.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEPISMENI TRAMP Tri slovne greške za nedelju dana, ali poslednja bi mogla da mu PRESEDNE

Donald Tramp je opet napravio pravopisnu grešku na Tviteru. Tramp je u tvitu o Kini pogrešno napisao "bez presedana" ("unpresidented" umesto "unprecedented"), što je pokrenula lavinu šala na društvenim mrežama.

Sada Trampa tviteraši pozivaju da "unpresidented", odnosno "odpresednikuje" samog sebe.

Unpresident yourself immediately https://t.co/CBEGi59dN3

Sviđa mi se ideja da se 'odpredsednikuješ'", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Živim u nadi da ćeš da se 'odpredsednikuješ'", "Nadam se da će elektori da te 'odpredsednikuju'", samo su neke od šala koje kruže tviterom.

I love the idea of you being unpresidented. https://t.co/vWftxGU1A4

Nakon što su mediji primetili grešku, Tramp je ispravio tvit.

Inače, Tramp često pravi slovne i gramatičke greške u svojim tvitvima. Samo tokom poslednjih nedelju dana napravio ih je tri.

U četvrtak u postu na Tviteru kojim je pokrenuo pitanje tajminga koji je Bela kuća odabrala za odgovor na tvrdnje o navodnoj ulozi Rusije u sajber napadima na američke političke stranke takodje pogrešno spelovao reč.

"Ukoliko je Rusija, ili neko drugi, vršio hakovanje, zašto je Bela kuća čekala toliko dugo? Zašto su se žalili tek kada je (demokratska kandidatkinja) Hilari (Klinton) izgubila (predsedničke izbore)?", naveo je Tramp na Tviteru, pri čemu je "čekali" (wait) napisano pogrešno (waite). Ubrzo je grešku ispravio.

If Russia, or some other entity, was hacking, why did the White House wait so long to act? Why did they only complain after Hillary lost?

Novoizabrani šef Bele kuće je 10. decembra, kao i danas, ponovo objavio tvit koji je prethodno obrisao zbog pravopisne greške, što je izazvalo podsmeh na društvenim mrežama.

U tvitu Tramp je optužio mrežu Si-En-En za emitovanje "smešnih" ("ridiculous") dezinformacija poručivsi da neće raditi na svom televizijskom šou dok bude bio predsednik, prenosi AP.

Nekoliko sati ranije, pogrešno je napisao tu reč ("rediculous").
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.