NAJGORE ZATAŠKAVANJE U ISTORIJI, POTPUNI FIJASKO Tramp ismejao Saudijsku Arabiju zbog UBISTVA NOVINARA

Izvor: Press, 24.Okt.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NAJGORE ZATAŠKAVANJE U ISTORIJI, POTPUNI FIJASKO" Tramp ismejao Saudijsku Arabiju zbog UBISTVA NOVINARA

Vašington je saopštio da će da poništi vize Saudijcima umešanim u ubistvo novinara Džamala Kašogija, nakon što je američki predsednik Donald Tramp ismejao reakciju Rijada kao "jedno od najgorih zataškavanja u istoriji".
Foto:blic
Tramp je rekao da su Saudijci >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << celi slučaj izveli loše.
- Celi slučaj je odrađen loše, a zataškavanje koje je uslijedilo jedno je od najgorih u istoriji - rekao je Tramp.
On je dodao da je celi slučaj "potpuni fijasko".
Suočeni sa rastućim pozivima da uvedu oštre mere protiv Rijada Stejt department je identifikovao 21 Saudijca čije će vize biti ili opozvane ili više neće imati pravo na dobijanje vize.

- Ove kazne neće biti poslednja reč SAD po ovom pitanju. SAD neće tolerisati ovakvu vrstu nasilja kojim je ućutkan novinar- rekao je američki državni sekretar Majk Pompeo novinarima.

Pompeo je rekao da osumnjičeni dolaze iz "obaveštajnih službi, dvora, Ministarstva spoljnih poslova i drugih saudijskih ministarstava", prenosi "Raša tudej".
Foto: Tanjug/AP
Džamal Kašogi
On je dodao da SAD razmatraju i mogućnost uvođenja finansijskih sankcija pojedincima koji stoje iza ubistva Kašogija.
Kašogi, novinar list "Vašington post" i kritičar saudijske Vlade, nestao je nakon što je ušao u zgradu saudijskog konzulata u Istanbulu 2. oktobra kako bi pribavio dokumenta za venčanje.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.