Tramp najavljuje: Sankcije će uskoro biti pojačane

Izvor: B92, 10.Jul.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp najavljuje: Sankcije će uskoro biti pojačane

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp optužio je Iran da već duže vreme tajno obogaćuje uranijum i istovremeno zapretio Teheranu oštrijim sankcijama, prenosi Rojters

"Iran već duže vreme obogaćuje (uranijum), što je potpuno kršenje užasnog dogovora vrednog 150 milijardi dolara, koji su napravili Džon Keri i Obamina administracija. Prisetite se, taj dogovor bi trebalo da istekne za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko godina. Sankcije će uskoro biti pojačane, značajno!", poručio je Tramp na Tviteru.

Nakon što su SAD izašle iz sporazuma i uvele nove sankcije Teheranu, Iran je odlučio da poveća obogaćivanje uranijuma iznad limita dogovorenog sporazumom.

Iran traži da EU nađe načine da se sankcije SAD ublaže i ostvare obećanu ekonomsku pomoć, u protivnom poručuje da poslednja šansa Evropi za spasavanje nuklearnog sporazuma iz 2015. ističe za 60 dana.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.