Tramp: Za dve-tri nedelje odlučiću ko će biti ambasador u UN

Izvor: RTS, 10.Okt.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Za dve-tri nedelje odlučiću ko će biti ambasador u UN

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će za dve do tri nedelje, a možda i ranije, odlučiti ko će biti novi ambasador SAD u Ujedinjenim nacijama, nakon što je sadašnja ambasadorka Niki Hejli saopštila da će se do kraja godine povući sa te funkcije.
Među kandidatima koje razmatra za to mesto Donald Tramp je naveo samo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bivšu zamenicu savetnika za nacionalnu bezbednost Dajnu Pauel, dok ostala imena, na listi od pet kandidata, nije želeo da objavi, prenosi AP.

Ipak, Tramp je u izjavi novinarima napomenuo da neki sa te liste trenutno rade za njegovu administraciju.
Pauelova je direktorka "Goldman saksa" i bivša zvaničnica administracije Džordža Buša, a bliska je saradnica Trampove ćerke Ivanke i njegovog zeta Džereda Kušnera, inače visokih pomoćnika u Beloj kući, navodi američka agencija.
Niki Hejli je, u saopštenju kojim je juče iznenada najavila da odlazi sa funkcije ambasadora SAD u svetskoj organizaciji, nagovestila da prelazi u privatni sektor nakon dve godine provedene u UN i prethodno šest godina na mestu guvernera Južne Karoline.
Tramp je pohvalio njen rad, rekavši da je svoj odlazak najavila "veoma elegantno".
Američki predsednik je izrazio nadu da će se Hejlijeva, ipak, u nekom trenutku vratiti u njegovu administraciju u nekom svojstvu, a u međuvremenu će, zaključio je, "zaraditi gomilu novca".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Za dvije-tri nedjelje odlučiću ko će biti ambasador u UN

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2018

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da će za dvije do tri nedelje, a možda i ranije, odlučiti ko će biti novi ambasador SAD u Ujedinjenim nacijama, nakon što je sadašnja ambasadorka Niki Hejli saopštila da će se do kraja godine povući sa te funkcije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.