Mnučin: Tramp spreman na sastanak bez preduslova sa Rohanijem

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2019, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mnučin: Tramp spreman na sastanak bez preduslova sa Rohanijem

Američki predsednik Donald Tramp je spreman na sastanak bez preduslova sa iranskim kolegom Hasanom Rohanijem, ali će biti zadržan maksimalni politički pritisak prema Teheranu, izjavio je večeras američki ministar finansija Stiv Mnučin.

"Predsednik (Tramp) je jasno rekao da je spreman na sastanak bez preduslova, ali ćemo zadržati kampanju maksimalnog pritiska", rekao je Mnučin novinarima.

Šef >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << američke diplomatije Majk Pompeo je rekao da postoji mogućnost sastanka na marginama zasedanja Generalne skupštine UN planiranog krajem septembra.

Tramp je nedavno rekao da je moguć sastanak sa Rohanijem u Njujorku, ali je iranski predsednik uslovio sastanak ukidanjem sankcija koje su SAD uvele Iranu.

Tenzije između SAD i Irana su povećane 2018. godine kada su se SAD povukle iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu i ponovo uvele sankcije Teheranu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.