Mekenzi: Tramp nije označio vremenske okvire za povlačenje vojske iz Sirije

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekenzi: Tramp nije označio vremenske okvire za povlačenje vojske iz Sirije

Politika Sjedinjenih Američkih Država o Siriji se nije promenila, nema vremenskih okvira za povlačenje iz zemlje američkih vojnika, izjavio je na pres konferenciji predstavnik Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD general Kenet Mekenzi.

On je naveo da predsednik Donald Tramp „nije označio nikakve vremenske okvire“ za povlačenje američkih vojnika iz Sirije i to je „veoma efektivno“.

„U dugoročnoj perspektivi, strukture i države u regionu treba da pokažu isti takav interes prema Siriji kao što to radimo mi. Možda i više, jer ih se to tiče u većem stepenu“, rekao je general.

Makenzi je naglasio da „u suštini nije ništa promenjeno“ u politici SAD o Siriji i oni (vojnici) će ostati u zemlji, dok DAEŠ ne bude pobeđen.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.