Mekejn: Pazite koga birate za vrhovnog komadanta

Izvor: B92, 03.Mar.2016, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekejn: Pazite koga birate za vrhovnog komadanta

Vašington -- Uticajni republikanski senator Džon Mekejn izrazio je zabrinutost da bi milijarder Donald Tramp mogao biti predsednik SAD.

Mekejn je rekao i da bi glasači trebalo dugo i dobro da razmisle koga žele za vrhovnog komandanta.

Zbog pretnji iz Rusije, Irana, Severne Koreje, kao i terorista na Bliskom istoku i u Africi, republikanci treba da obrate pažnju šta stručnjaci za nacionalnu bezbednost govore o Trampu, rekao je Mekejn.

Mekejn je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da deli zabrinutost Romnija i naveo da je 70 republikanskih poznavalaca odbrambene i spoljne politike izrazilo sumnju zbog Trampove "neobaveštenosti i zapravo opasnih izjava o pitanjima nacionalne bezbednosti".

Na mogućnost da Tramp postane predsednik SAD, pre Mekejna, predsedničkog kandidata 2008, ranije tokom dana već je reagovao republikanski kandidat za predsednika 2012. Mit Romni, koji je trenutnog favorita za nominaciju republikanaca za kandidata za predsednika SAD nazvao "lažnjakom" i "prevarantom".

Zbog Trampovog uspeha na izborima za predsedničku nominaciju sve više republikanca izražava zabrinutost, a neki su najavili da će glasati za potencijalnu kandidatkinju demokrata Hilari Klinton, ako Tramp bude kandidat konzervativaca za predsednika.

Romni je rekao da bi šanse za bezbednu i prosperitetnu budućnost SAD "uveliko nestale" ako bi Tramp bio kandidat republikanaca za predsednika.

On je rekao da su drugi republikanski kandidati bolji od milijardera, za kojeg je rekao da "nema temperament za stabilnog, promišljenog lidera".

"Ozbiljne političke predloge kako da se izborimo s nizom izazova s kojima se suočavamo dolaze samo od Teda Kruz, Marka Rubija i Džona Kejsika", rekao je Romni.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mekejn: Pazite koga birate za vrhovnog komadanta

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2016

VAŠINGTON-- Uticajni republikanski senator Džon Mekejn izrazio je zabrinutost da bi milijarder Donald Tramp mogao biti predsjednik SAD.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.