Mediji: Tramp vikao na direktora CIA zbog sakrivanja informacija

Izvor: BKTV News, 19.Feb.2017, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Tramp vikao na direktora CIA zbog sakrivanja informacija

Predsednik Amerike Donald Tramp pozvao je telefonom i vikao na direktora Centralnoobaveštajne agencije (CIA) Majka Pompea jer "nije konkretnije" odgovorio na spekulacije medija da obaveštajna služba prikriva podatke od predsednika, prenose američki mediji.

Do razgovora je, kako navodi CBS, došlo nakon što je "Volstrit žurnal" objavio u sredu članak o tome kako obaveštajna zajednica skriva informacije od predsednika.

>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << CIA je navode CBS-a oštro negirala u saopštenju za medije.

"Nismo upoznati s podatkom da se takvo nešto ikada dogodilo. Misija CIA-e je da predsedniku dostavi najbolje moguće obaveštajne informacije i objasni osnovu svojih procena. CIA nije i nikad neće skrivati obaveštajne informacije od predsednika, tačka", navedeno je u saopštenju.

Portparol CIA Din Bojd rekao je u da Tramp i Pompeo uopšte nisu razgovarali o toj temi.

 "Između direktora CIA-e i predsednika nije bilo razgovora o članku iz Volstrit žurnala ni pre ni nakon oglašavana Agencije o tome. Sama priča je bila neprecizna i mi smo od nje morali da se ogradimo", rekao je Bojd. Priču je negirala i Bela kuća iz koje je saopšteno kratko samo da "predsednik nije vikao na direktora CIA-e".

S druge strane, insajderske informacije govore da je realnost bitno drugačija. Kako neimenovani izvori tvrde, između CIA-e i Bele kuće došlo je do "zahlađenja" u protoku informacija, jer agencija smatra da postoji opasnost da dođe do kompromitovanja sigurnosti države.

Jedan od razloga je sigurno i taj što CIA ima ulogu u istraživanju veza Rusije i članova Trampove administracije.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Si-Bi-Es: Tramp vikao na Pompea, Bela kuća i CIA negiraju

Izvor: RTS, 19.Feb.2017

Američki predsednik Donald Tramp vikao je u telefonskom razgovoru na direktora Centralnoobaveštajne agencije Majka Pompea, jer nije dovoljno oštro odgovorio na navode medija da obaveštajna zajednica skriva određene informacije od Trampa, tvrdi "Si-Bi-Es njuz". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.