Lideri G7 bili su obavešteni o dolasku Zarifa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2019, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri G7 bili su obavešteni o dolasku Zarifa

Francuska je, što je pre mogla, obavestila svoje partnere u okviru G7 o iznenadnom dolasku iranskog ministra spoljnih poslova na razgovore na marginama samita u Bijaricu, rekao je francuski zvaničnik.

Bela kuća je prethodno saopštila da je američki predsednik Donald Tramp bio iznenađen Zarifovim dolaskom u Bijaric.

"Sve je organizovano u veoma kratkom roku", rekao je francuski zvaničnik za Rojters >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i doddao da se sve desilo veoma brzo.

"Druge zemlje su obaveštene što je pre bilo moguće. Sve se dogodilo za par sati", rekao je on.

Upitan zašto liderima ostalih članica G7 nije rečeno ranije za iznenadnu Zarifovu posetu, zvaničnik Jelisejske palate je rekao: "Oni su obavešteni dovoljno rano", dodavši da je diplomatska situacija bila takođe osetljiva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Nema tenzija među liderima G7

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2019

​BIJARIC - Američki predsjednik Donald Tramp odbacio je danas medijske izvještaje o tenzijama među liderima G7 na samitu u Bijaricu, ističući da se "svi veoma dobro slažu".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.