KO JE ADAM BOLER? Cimer Trampovog zeta stiže u Beograd

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2020, 19:14

KO JE ADAM BOLER? Cimer Trampovog zeta stiže u Beograd

Jedno vreme je bio zaposlen u Trampovom administrativnom

Izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adam Boler najavio je dolazak delegacije na visokom nivou u Beograd 21. septembra u cilju otvaranja kancelarije tog fonda, nakon potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine u Beloj kući.

Američka Međunarodna razvojna finansijska korporacija osnovana je u decembru prošle godine i raspolaže budžetom od više od 60 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dolara.

DFC je uspostavljen usvajanjem Zakona o boljoj upotrebi investicionih zajmova za razvoj oktobra 2018. godine, ali zvanično je počela sa radom 2. januara ove godine.

Reč je o razvojnoj banci iza koje stoji država i značajan kapital koji se, putem kredita, ulaže u različite sektore, uključujući zdravstvo, energetiku, infrastrukturu i tehnologiju, navedeno je na zvaničnoj internet stranici koroporacije.

Ova američka razvojna banka bavi se i kreditiranjem malih preduzeća i ženskog preduzetništva u cilju otvaranja radnih mesta na tržištima u razvoju.

Izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije diplomirao je ekonomiju 2000. godine na Univerzitetu u Pensilvaniji. U toku jednog dela studija bio je cimer Džereda Kušnera, supruga ćerke aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa.

Boler je jedno vreme bio zaposlen u Trampovom administrativnom timu za koordinaciju testova za Kovid-19, a ranije je bio direktor i savetnik nekoliko kompanija i organizacija koje se bave inovacijama i tehnologijama u oblasti medicine.

Osnovao je i bio je izvršni direktor "Lendmark helta", najvećeg pružaoca kućne medicinske pomoći u SAD

Na sadašnju poziciju upravo ga je nominovao sam Donald Tramp.

U dva identična tvita, na srpskom i albanskom jeziku, Boler je prošlonedeljne razgovore Beograda i Prištine u Vašingtonu nazvao istorijskim i potvrdio da će DFC otvoriti kancelariju, kako bi otpočela sa projektima ključnim za ekonomsku normalizaciju između Beograda i Prištine.

Kancelarija u Beogradu biće jedina u regionu, a Boler otkriva da će DFC aktivno podržati ekonomsku normalizaciju između Srbije i Kosova putem američke "Eksim banke" i korporacije "Milenijum čelendž".

Tačka 3 sporazuma o ekonomskoj saradnji Beograda i Prištine odnosi se na angažovanje DFC.

Kosovo (Priština) i Srbija (Beograd) radiće sa američkom Međunarodnom korporacijom za finansijski razvoj na memorandumu razumevanja kako bi se operacionalizovalo sledeće:
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.