JA VOLIM SIROMAŠNE LJUDE, ALI... Tramp konačno objasnio zbog čega je u kabinet doveo BOGATAŠE

Izvor: Blic, 22.Jun.2017, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"JA VOLIM SIROMAŠNE LJUDE, ALI..." Tramp konačno objasnio zbog čega je u kabinet doveo BOGATAŠE

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da ne želi da "siromašna osoba" ima ekonomsku ulogu u njegovoj administraciji.

On se obratio građanima u Ajovi i tu priliku iskoristio da objasni zašto je njegov kabinet pun bogataša.

- Neko me je pitao zašto sam postavio bogatu osobu da bude zadužena za ekonomiju. To je istina. Vilbur (Ros, ministar trgovine) je veoma bogata osoba zadužena za trgvinu. Rekao sam: 'To je zato što želimo takvo razmišljanje' - >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Tramp.

Predsednik je objasnio da su Ros i njegov ekonomski savetnik Gari Kon "morali da se odreknu mnogo toga da bi preuzeli ove poslove na sebe" i da je naročito Kon, bivši predsednik "Goldman Saksa" za samo nekoliko dana spao sa "ogromne plate na siću".

- Ja volim sve ljude, bogate ili siromašne, ali na tim određenim pozicijama jednostavno nisam želeo siromašne ljude. Da li to ima smisla? - izjavio je on.

Tramp je na turneji po zemlji sa ministrom poljoprivrede Sonijem Perdjuom i ministrom trgovine Rosom, delimično kako bi proslavio pobedu republikanaca u Džordžiji.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.