Izrael stalno vrši pritisak na Belu kuću

Izvor: B92, 12.Sep.2019, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izrael stalno vrši pritisak na Belu kuću"

Jerusalim -- Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da izraelska vlada stalno vrši pritisak na Belu kuću da održi pritisak na Iran.

Dodao je i da je on ubeđen da predsednik SAD Donald Tramp neće ublažiti svoj stav prema toj zemlji.

Netanjahu je to rekao u vreme nagoveštaja da je očekivano veliko popuštanje u odnosima SAD i Irana nakon Trampove izjave da bi bio srećan da se sastane s iranskim kolegom i navodne volje da ublaži sankcije prema iranskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << režimu kako bi omogućio takav samit.

"Mi smo u stalnom kontaktu sa SAD, predsednikom Trampom i njegovim timom o potrebi da se nastavi pritisak na Iran", rekao je Netanjahu novinarima na putu za Soči, gde će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

On je podsetio da se protivio nuklearnom sporazumu Irana sa velikim silama 2015. godine, kojem su doprinele SAD, ali su se u međuvremenu povukle jer ne uslovljava ukidanje sankcija promenom ponašanja iranskog režima, prenose izraelski mediji.

"Uveren sam da će Tramp nastaviti politiku zahtevanja promena u ponašanju Irana, kako u odnosu na poteru za nuklearnim oružjem tako i na agresiju u regionu", rekao je izraelski lider.

Ranije je Netanjahu izjavio za javni servi Kan da ne može da spreči sastanak Trampa i predsednika Irana Hasana Rohanija.

"Imam uticaj na Trampa. Ne možete diktirati predsedniku SAD sa kim da se sastane. Ne postoji niko ko je više uticao ili utiče na ofanzivnu strategiju prema Iranu", rekao je premijer Izraela.

U međuvremenu je izraelski ministar finansija Moše Kahlon rekao da mu je američka podsekretarka u Ministarstvu finansija Sigal Mandelker rekla na sastanku u Tel Avivu da nema promene u politici SAD u odnosu na sankcije prema Iranu i da će se one "nastaviti punom snagom suprotno izveštajima".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Netanjahu ubeđen da će Tramp nastaviti pritisak na Iran

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Sep.2019

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da izraelska vlada stalno vrši pritisak na Belu kuću da održi pritisak na Iran i da je on ubeđen da predsednik Sjedinjenih Država, Donald Tramp neće ublažiti svoj stav prema toj zemlji, prenosi agencija Beta. Netanjahu je to rekao u vreme nagoveštaja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.