Izbacićemo korumpiranog Bajdena iz Bele kuće

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 17:14

"Izbacićemo korumpiranog Bajdena iz Bele kuće"

Bivši predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je komunističke demokrate koji žele da zatvore svoje protivnike, govoreći na republikanskoj konvenciji u Džordžiji.

To je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti otkako je optužen pred federalnim sudom.

On je, kako prenosi "Gardijan" napao Ministarstvo pravde, FBI i Bajdenovu administraciju, a svoju nedavnu optužnicu je nazvao "parodijom pravde" i ponovio da je Džo Bajden sakrio tajna dokumenta u kineskoj četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Vašingtonu.

Takođe, dodao je i da u zemlji postoje dva standarda pravde.

Tramp, vodeći republikanski predsednički kandidat, u četvrtak je objavio da je Ministarstvo pravde podiglo optužnicu protiv njega u vezi sa slučajem poverljivih dokumenata.

Tramp je u govoru rekao da je utvrdio da je Bajden orkestrirao krivične optužbe protiv njega kako bi potkopao njegovu predsedničku kampanju.

Konzervativni portal "Brajtbart", takođe je preneo neke delove govora Donalda Trampa u kome je naveo da se svi "zajedno se suprotstavljamo globalistima i marksistima".

"Suprotstavljamo se komunistima i ekološkim ekstremistima. Suprotstavljamo se radikalnim levičarskim demokratama, kao i njihovim pristalicama tužiocima i lažnim medijima", istakao je Tramp.

Naglasio je da će se 5. novembra 2024. suprotstaviti korumpiranom političkom establišmentu.

"Izbacićemo totalno korumpiranog Džoa Bajdena iz Bele kuće i završiti ono što smo započeli", naglasio je on.

"Komunisti demokrate žele da zatvore svoje protivnike dok štite ubice koje danonoćno haraju našim gradovima i druge zločince. Sve sam stavio na kocku i nikada neću popustiti. Nikada neću biti priveden. Nikada neću prestati da se borim za vas", dodao je on.

Tramp je, takođe, Ministarstvo pravde opisao kao "gnezdo bolesnih ljudi koje treba odmah očistiti", nazvavši specijalnog savetnika Džeka Smita "poremećenim" i "otvorenim mrziocem Trampa", preneo je "Njujork tajms".

Nakon što je održao govor u Džordžiji, kasnije uveče je održao još jedan u Severnoj Karolini. Govori su bili planirani pre nego što je u četvrtak protiv njega podignuta optužnica za pogrešno rukovanje dokumentima, koje je zadržao nakon što je napustio Belu kuću u januaru 2021. godine.

Ali, kako piše "Njujork tajms" njegov javni nastup se brzo pretvorio u opsežan javni napad, u kojem je izjednačio tužioce sa svojim političkim neprijateljima i pozvao svoje sledbenike da njegove optužnice vide kao napade na njih.

"Na kraju, oni ne idu na mene, oni idu na vas, a ja im samo stojim na putu", rekao je Tramp.

Tramp je i dalje glavni kandidat za republikansku nominaciju za predsedničke izbore 2024. uprkos sve većim pravnim problemima.

Optužnica koja je otpečaćena u petak tereti Trampa za 37 krivičnih dela u vezi sa gomilanjem poverljivih dokumenata na imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Optužnica uključuje navode da je Tramp, između ostalog, čuvao dokumente u plesnoj dvorani i kupatilu svoje vile.

Za najteža krivična dela iz optužnice predviđene su potencijalne zatvorske kazne do 20 godina, ali počiniocima se retko kada izrekne maksimalna kazna, s obzirom na to da odluku na kraju postupka donosi sudija.

Tramp bi trebalo da se prvi put pojavi pred federalnim sudom u utorak u Majamiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.