Istorijski meni: Goveđa rebarca, hobotnica i punjeni krastavac

Izvor: Press, 13.Jun.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Istorijski" meni: Goveđa rebarca, hobotnica i punjeni krastavac

Goveđa rebarca i svinjetina u slatko-kiselom sosu glavna su jela u kojima su uživali američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski vođa Kim Džong Un tokom radnog ručka, održanog posle istorijskog samita dvojice lidera, koji je na taj način spojio ukuse Istoka i Zapada.
Foto: Screenshot
Prema jelovniku koji je objavila Bela >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kuća, dvojica lidera su ručak započela predjelom koje se sastojalo od koktela sa kozicama i salate od avokada, zatim salate od zelenog manga sa prelivom od meda i limete, svežom hobotnicom, kao i "oisenom" - korejskim jelom od punjenih krastavaca. 

Za glavno jelo dvojici državnika serviran je "konfit" od goveđih rebaraca (način pripreme mesa u sopstvenoj masnoći na laganoj vatri duže vreme), sa krompirima "daufinos" (kuvanim u pavlaci sa belim lukom), kao prilogom, i brokolijem kuvanim na pari. 

Na svečanom stolu se našla i hrskava svinjetina u slatko-kiselom sosu, prženi pirinač sa umakom od čilija, kao i korejsko jelo "daegu jorim" - bakalar dinstan u soja-sosu sa rotkvicama i azijskim povrćem, prenosi Rojters

Tramp i Kim su svoj "istorijski" obrok zasladili tartom od tamne čokolade, sladoledom od vanile sa višnjama i čuvenom poslasticom sa francuske Rivijere poznatom pod imenom "tart tropezijan", jednom vrstom francuskog brioša sa kremom od limuna i vanile.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.