Iran se igra vatrom

Izvor: B92, 02.Jul.2019, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iran se igra vatrom"

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se Iran "igra vatrom" nakon što je Teheran saopštio da je probio granicu zaliha slabo obogaćenog uranijuma.

Ta granica postavljena je me]unarodnim nuklearnim sporazumom, iz kog se inače, Tramp povukao SAD. On je novinarima u ponedeljak uveče rekao da nema ništa da poruči vezano za poslednju odluku Teherana.

"Nemam poruku za Iran. Znaju šta rade… mislim da se igraju vatrom", rekao je američki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik.

Bela kuća je i ranije reagovala na iransku najavu, rekavši da "SAD i njihovi saveznici nikada neće dozvoliti Iranu da razvije nuklearno oružje".

Iran je juče objavio da je probio granicu zaliha slabo obogaćenog uranijuma postavljenu medjunarodnim nuklearnim sporazumom s velikim silama, čime je izvršio prvo veliko odstupanje od tog dogovora koji su SAD napustile pre godinu dana.

Iran je zapretio da će do 7. jula povećati obogaćivanje uranijuma bliže nivou dovoljnom za izradu nuklearnog oružja.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp: Iran se igra vatrom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2019

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se Iran "igra vatrom" nakon što je Teheran saopštio da je probio granicu zaliha slabo obogaćenog uranijuma postavljenu međunarodnim nuklearnim sporazumom. On je novinarima u ponedeljak uveče rekao da nema ništa da poruči vezano za poslednju odluku...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.