Imenovao ga Tramp! Ovo je novi ambasador SAD u Hrvatskoj

Izvor: BKTV News, 02.Sep.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovao ga Tramp! Ovo je novi ambasador SAD u Hrvatskoj

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je magnata u oblasti nekretnina Roberta Kohorsta za ambasadora SAD u Hrvatskoj, objavio je danas "Politiko".

Imenovanje Kohorsta na tu dužnost treba da potvrdi američki Senat. O nasledniku sadašnje ambasadorke Džulijete Vals Nojes javljaju i hrvatski mediji.

"Jutarnji list" je, na svom sajtu, objavio da se na zvaničnoj stranici firme "Everest Propertiz" >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << (Everest Properties), koju je Kohorst osnovao i u kojoj je direktor, navodi da je on bio i direktor proizvođača opreme za golf "Tajger Šark Golf", kao i firme koja proizvodi kostime za Noć veštica.

Suosnivač je firme "KH Fajnenšnal" (KH Financial), koja se bavila nekretninama, a kasnije je prerasla u "Everest Propertiz".

Kohorst je doktorirao pravo na Univerzitetu u Mičigenu, a racunovodstvo je diplomirao na Univerzitetu u Dejtonu, dodaje "Jutarnji list".

Taj hrvatski sajt navodi da se za Kohorsta ne može naći previše informacija koje ukazuju da je u nekom jako bliskom odnosu sa predsednikom SAD, ali da je u decembru prošle godine, nedugo nakon što je Tramp pobedio na predsedničkim izborima, objavljeno kako se nalazi u odboru za prikupljanje novca za potrebe predsedničke tranzicije.

Reč je, dodaje "Jutarnji list", o doručku organizovanom u decembru, na kojem je gostovao Tramp, a za koji se mesto za stolom po osobi plaćalo 5.000 američkih dolara.

Sadašnja američka ambasadorka u Hrvatskoj Džulijeta Vals Nojes, karijerna diplomatkinja, na to mesto postavljena je 2015. godine, u vreme administracije predsednika SAD Baraka Obame.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Tramp imenovao Kohorsta za novog ambasadora u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 02.Sep.2017

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je magnata u oblasti nekretnina Roberta Kohorsta za ambasadora SAD u Hrvatskoj, objavio je "Politiko". . O nasledniku sadašnje ambasadorke Džulijete Vals Nojes javljaju i hrvatski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.