Imao sam svako pravo da zadržim poverljiva dokumenta — Tramp

Izvor: Vostok.rs, 14.Jun.2023, 12:25

Imao sam svako pravo da zadržim poverljiva dokumenta — Tramp

 
Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je u sredu da je imao „svako pravo“ da čuva poverljiva dokumenta na svom imanju.
„Kao predsednik, zakon koji se primenjuje na ovaj slučaj nije Zakon o špijunaži, već vrlo jednostavno Zakon o predsedničkoj evidenciji, koji se čak ni ne pominje u ovoj smešnoj optužnici od 44 stranice“, izjavio je Tramp gomili svojih pristalica u Nju Džerziju. „Prema Zakonu o predsedničkoj evidenciji, koji je građanski, a ne krivični, imao sam puno pravo da imam ova dokumenta.“ Prema optužnici, koja je 9. juna učitana u elektronsku bazu podataka američkog Okružnog suda za južni okrug Floride, Tramp i njegov pomoćnik Volt Nauta optuženi su po 38 tačaka u vezi sa zloupotrebom poverljivih dokumenata. U optužnici se navodi da su tokom prošlogodišnjeg pretresa Trampovog imanja na Floridi, agenti FBI zaplenili 102 dokumenta sa oznakama klasifikacije: 27 je čuvano u njegovoj kancelariji, a 75 u skladištu. Od tih dokumenata, 17 je označeno kao „strogo poverljivo“.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.