IZBEGNUT MASAKR - Tramp se zahvalio nastavniku koji je SPREČIO KRVOPROLIĆE

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBEGNUT MASAKR - Tramp se zahvalio nastavniku koji je SPREČIO KRVOPROLIĆE

Heroj

 Američki predsednik Donald Tramp zahvalio je danas nastavniku Džejsonu Simenu iz Indijane koji je sprečio naoružanog učenika da napravi masakr u učionici.

Simen (29), nastavnik u školi u Noblsvilu u američkoj saveznoj državi Indijana, operisan je nakon što je tri puta upucan dok je sprečavao naoružanog učenika da napravi masakr tako što ga je oborio na pod.

- Hvala veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hrabrom nastavniku i heroju Džejsonu Simenu iz Noblesvila u Indijani za njegov herojski potez spasavanja toliko dragocenih mladih života. O njegovoj brzoj i refleksnoj reakciji se govori širom sveta - poručio je Tramp na Tviteru, prenosi AP.

Lokalni mediji kontaktirali su Simenovog brata Džeremija koji živi u Arizoni i koji je za "Indijanapolis star" kazao da je Džejson nakon pucnjave bio u svesnom stanju i da je razgovarao sa suprugom, kazavši joj da je "ok", prenela je američka agencija.

Brat je rekao da je Simen igrao američki fudbal dok je studirao na Univerzitetu južnog Ilinoisa i to na poziciji "difensiv end", odbrambenog igrača koji juri da obori protivničkog "kvoterbeka", kao i da nikada nije bio osoba koja bi pobegla od gužve.

Neimenovani učenik je u petak ujutru je ušao u učionicu za vreme kontrolnog zadatka noseći u rukama dva pištolja, nakon što je prethodno zamolio da izađe sa časa.

U pucnjavi je osim Simena ranjena i jedna učenica koja je hospitalizovana, a napadač je uhapšen.

Učenik sedmog razreda Itan Stounbrejker ispričao je da je Simen verovatno sprečio veća ranjavanja tako što se suprotstavio napadaču.

- Naš nastavnik je odmah potrčao ka njemu, izbio mu pištolj iz ruke i oborio ga na pod. Da nije bilo njega, sigurno bi među nama bilo još ranjenih -  kazao je Stounbrejker.

Vlasti veruju da je napadač delovao sam, ali nisu pružili više informacija o njemu. Na objavljenom snimku iz helikoptera prikazani su učenici kako izlaze iz škole i ulaze u autobus.

AP podseća da je pre nedelju dana u Santa Feu u Teksasu dogodio napad na školu u kojem je ubijeno osam učenika i dvoje nastavnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp zahvalio nastavniku koji je sprečio masakr u školi

Izvor: Blic, 26.Maj.2018

Američki predsednik Donald Tramp zahvalio je danas nastavniku Džejsonu Simenu iz Indijane koji je sprečio naoružanog učenika da napravi masakr u učionici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.