I, panika je počela; Šta ako se stvarno vrati?

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 12:44

I, panika je počela; Šta ako se stvarno vrati?

Premijer Poljske Donald Tusk odlazi u Francusku i Nemačku kako bi razgovarao sa kolegama o bezbednosnim rizicima i zabrinutosti zbog mogućeg povratka Trampa.

"Evropa mora da deluje zajedno. Razgovor će ujedno biti i odgovor na pitanje šta će se desiti ukoliko Donald Tramp pobedi. Nemamo vremena, moramo imati veći kapacitet vojne odbrambene industrije", rekao je izvor iz Poljske vlade.

Izvor britanske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinske agencije je dodao da Evropa hitno treba da poradi na zajedničkoj proizvodnji municije i da Poljska više ne blokira "stratešku autonomiju", zbog čega je Evropa manje zavisna od drugih.

"Sada prvi put Poljska vlada kaže da jačanje evropske odbrane nije kontradiktornost jakom NATO-u", rekao je nemački zvaničnik zadužen za odnose sa Poljskom Ditman Nitan.

Tramp je došao u žižu javnosti nakon što je za vikend izjavio da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO-u i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.