Hladan tuš za Donalda Trampa: Džonson NEMA VREMENA za sastanak oči u oči sa predsednikom Amerike!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2019, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladan tuš za Donalda Trampa: Džonson "NEMA VREMENA" za sastanak "oči u oči" sa predsednikom Amerike!

Predsednik SAD Donald Tramp razgovorao je danas 20 minuta telefonom sa Borisom Džonsonom.

Ipak, favorit za naslednika Tereze Mej na funkciji premijera Velike Britanije odbio sastanak "oči-u-oči" zbog prethodno dogovorenih obaveza.

Rojters prenosi da je to od izvora bliskog Džonsonu saznao urednik političke redakcije britanske televizije "Aj-Ti-Vi" Robert Peston.

Prema informacijama Pestona, Tramp je Džonsonu ponudio sastanak na kojem bi bili samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njih dvojica, ali bivši šef britanske diplomatije ima ranije zakazan skup na kojem će biti i drugi kandidati za novog lidera Konzervativne partije.

Pestonov izvor je telefonski razgovor Džonsona sa Trampom opisao kao prijateljski i produktivan.

Mediji prenose da Džonson nije jedini kandidat za vođu torijevaca sa kojim je Tramp obavio telefonski razgovor pošto je pozvao i britanskog ministra za životnu sredinu Majkla Gouva.

WORLD EXCLUSIVE: Donald Trump wades into Tory leadership race saying Boris Johnson would do a ‘very good job’ @tnewtondunn https://t.co/irlsD2pWEf

— The Sun (@TheSun) June 1, 2019

Tramp je uoči uoči dolaska u London u zvaničnu posetu Britaniji u intervjuu tabloidu "San" poručio da bi Džonson bio "izvanredan" izbor za novog lidera Konzervativne partije, odnosno novog premijera, nakon ostavke Tereze Mej.

- Mislim da bi Boris uradio veoma dobar posao - rekao je Tramp.

On je rekao da mu se takođe sviđa i šef britanske diplomatije Džeremi Hant, dok je Gouvu u tom intervjuu zamerio zbog kritika u vezi s politikom prema Iranu, pošto je Gouv sugerisao da Tramp "zvecka oružjem", iako nije direktno imenovao predsednika SAD.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.