HLOROKIN NIJE BEZBEDAN? SZO zabrinuta, obustavljeno ispitivanje: Otkrivena VEĆA STOPA SMRTNOSTI nakon terapije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2020, 19:35

HLOROKIN NIJE BEZBEDAN? SZO zabrinuta, obustavljeno ispitivanje: Otkrivena VEĆA STOPA SMRTNOSTI nakon terapije

Lek je reklamirao predsednik Donald Trump, a čak je otkrio da je dve nedelje uzimao lek kao preventivu.

Kliničko ispitivanje leka protiv malarije, hidroksihlorokin kod koronavirusa obustavljeno je zbog zabrinutosti za bezbednost.

Međutim, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je zabrinuta nakon što je istraživanje objavljeno u petak, kada su se otkrile veće stope smrtnosti među >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pacijentima koji su uzimali pvaj lek protiv COVID-19.

Stoga su istraživači rekli da obustavljaju upotrebu hidroksihlorokina sudiji SZO za solidarnost, koji treba da proceni bezbednost i efikasnost četiri kombinacije lekova protiv virusa.

- Izvršna grupa je uvela privremenu pauzu u vezi sa hidroksihlorokinom u okviru ispitivanja solidarnosti, dok sigurnosne podatke pregledava Nadzorni odbor za bezbednost podataka - rekao je danas generalni direktor SZO Tedros Adhanom.

Međutiv, ostala ispitivanja i suđenja se nastavljaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.