GDE SU BILI U NORMANDIJI? Tramp dao izgovor ZA NEVERICU zbog čega je ostavio Kurde na milost i nemilost

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"GDE SU BILI U NORMANDIJI?" Tramp dao izgovor ZA NEVERICU zbog čega je ostavio Kurde na milost i nemilost

Američki predsednik Donald Tramp je zaprepastio javnost svojim izgovorom.

Tramp je govorio zbog čega je dozvolio da Turska napadne Kurde u Siriji. Naime on je rekao da je saznao da se Kurdi nisu borili na strani SAD u Drugom svetskom ratu.

- Oni (Kurdi) nam nisu pomogli u Drugom svetskom ratu, nisu nam pomogli u Normandiji, na primer, oni pominju imena različitih bitaka, ali njih nije bilo tamo - rekao je Tramp nakon potpisivanja izvršnih naloga na federalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uredbu u Beloj kući u sredu, izazvavši nevericu.

Tramp je rekao i da su SAD potrošile - ogroman novac pomažući Kurdima.

- Oni se bore za svoju zemlju. Kad kažete da se bore uz SAD, da. Ali oni se bore za svoju zemlju - rekao je američki predsednik.

Kurdske snage borile su se zajedno sa američkom protiv Islamske države skoro pet godina, izgubivši pritom oko 11.000 boraca.

Tramp je rekao da je saznao da Kurdi nisu pomogli u Normandiji iz - veoma, veoma moćnog članka, verovatno misleći na kolumnu konzervativnog pisca Kurta Šlihtera.

- Savezništva su veoma laka. Ali naši saveznici su nas iskoristili - rekao je takođe novinarima Tramp i ponovo kritikovao članice NATO koje ne izdvajaju dva odsto BDP na odbranu. Njegove izjave su mnogi kritikovali, a zbog turskog napada na Kurde u Siriji su negodovali i republikanci.

- Vesti iz Sirije su mučne. Turske trupe koje se pripremaju za napad na Siriju sa severa, ruske snage s juga, borci ISIS koji napadaju Raku. Nemoguće je razumeti zašto Donald Tramp ostavlja američke saveznike da budu pobijeni i omogućava povratak ISIS-a - rekla je Liz Čejni, treći najviše rangirani član Republikanske partije u Predstavničkom domu, prenose mediji.

Prema poslednjim informacijama, najmanje osam osoba je poginullo u turskim napadima na pogranične gradove u Siriji.

Ako džihadisti pobegnu, otići će u Evropu

Tramp je izjavio da će džihadisti, ukoliko uspeju da pobegnu od kurdskih snaga u Siriji, otići u Evropu.

Tramp je početkom sedmice objavio da povlači američke snage sa sjeveroistoka Sirije, čime je Kurde koji su pomagali SAD u borbi protiv Islamske države ostavio bez odbrane od napada Turske.

Na pitanje da li je zabrinut zbog mogućnosti da bi džihadisti iz Islamske države mogli pobeći iz zatvora pod kontrolom Kurda, čime bi postali pretnja, Tramp je odgovorio da će oni - pobeći u Evropi jer žele da se vrate kućama.

Objava američkog predsednika Donalda Trampa na Tviteru da su neki od najopasnijih boraca Islamske države, poznati kao "Bitlsi", koji su bili zarobljeni na severu Sirije, premešteni na nepoznatu lokaciju izazvala je niz negativnih reakcija, izmedju ostalog i zbog spelovanja.

In case the Kurds or Turkey lose control, the United States has already taken the 2 ISIS militants tied to beheadings in Syria, known as the Beetles, out of that country and into a secure location controlled by the U.S. They are the worst of the worst!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 10, 2019

Donald Tramp je objavio na svom Tviter nalogu da su takozvani "Bitlsi" premešteni na nepoznatu lokaciju kako bi mogli da ih "drže na oku" dok traje turski vojni upad na to područje, ali su Bitlsi spelovani kao "Beetles" umesto "Beatles".

Pored "lošeg engleskog", hiljade ljudi koji su komentarisali Trampov tvit, zameraju američkom predsedniku i to što povlačenjem američkih trupa sa severa Sirije ponovo oživljava ISIS i što je ostavio Kurde "na cedilu" i "na milost i nemilost Turcima".

BONUS VIDEO:

Tramp DODIRNUO KOLENO finskom predsedniku - o reakciji Finca priča ceo svet! (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Tramp: Volim Kurde, ali ni oni nama nisu pomogli u Normandiji

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2019

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da voli Kurde, ali i naglasio da oni nisu pomogli Amerikancima u Drugom svjetskom ratu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.