Erdogan i Tramp razgovarali o situaciji u Siriji

Izvor: Beta, 01.Nov.2018, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan i Tramp razgovarali o situaciji u Siriji

Predsednici Turske i SAD, Redžep Tajip Erdogan i Donald Tramp, razgovarali su danas o situaciji u Siriji posle tenzija izmedju Ankare i arapsko-kurdske koalicije u Siriji koju podržavaju SAD, saopštio je Erdoganov kabinet.Telefonski razgovor je održan nekoliko sat posle početka zajedničkog, turskog i američkog patroliranja u Minbedžu, gradu na severu Siriji gde se nalaze kurdski borci koje Ankara smatra teroristima a SAD saveznicima.Erdogan i Tramp su se složili da nastave saradnju o regionalnim i bilateralnim pitanjima, navelo je tursko predsedništvo.Odnosi izmedju Turske i SAD, saveznice u NATO-u, postali su zategnuti poslednjih godina zbog američke podrške kurdskih borcima u Siriji koji se bore protiv džihadista Islamske države.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Erdogan i Tramp razgovarali o situaciji u Siriji

Izvor: Večernje novosti, 01.Nov.2018

Predsednici Turske i SAD, Redžep Tajip Erdogan i Donald Tramp, razgovarali su danas o situaciji u Siriji posle tenzija između Ankare i arapsko-kurdske koalicije u Siriji koju podržavaju SAD Predsednici Turske i SAD, Redžep Tajip Erdogan i Donald Tramp, razgovarali su danas...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.