EUR eksplodirao, dolar naglo tone

Izvor: Press, 17.Maj.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR eksplodirao, dolar naglo tone

Evro je u ojačao iznad 1,10 dolara u utorak, ostvarivši najviši rast od 0,8 procenata otkako je Donald Tramp u novembru izabran za predsednika SAD.
Foto:B92.net
Dolar je naglo oslabio usled zabrinutosti zbog otkrivanja američkih poverljivih informacija ruskim zvaničnicima.
Taj politički izgred, prema izjavama analitičara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odrazio se na kretanje dolara, čiji je širi indeks ranije ove godine skočio na 14-godišnji maksimum usled očekivanja da će Trampov plan za smanjenje poreza i potrošnje na infrastrukturu uticati na brži privredni rast i inflaciju, ali je u utorak ovaj indeks zabeležio šestomesečni minimum. 

Među investitorima narasta strahovanje da Tramp možda neće izgurati prvi mandat, kažu analitičari i dodaju da čak i ako ostane na funkciji predsednika postoji mnogo političkih smetnji zbog kojih će on teško progurati program za podsticanje privrednog rasta. 

Jaka tražnja za francuskim dužničkim hartijama u vrednosti od 30 milijardi evra je možda takođe podstakla kupovine evra. 

Podaci koji su objavljeni rano u utorak ukazuju na rast privrede evrozone u prvom kvartalu od 1,7 odsto na godišnjem nivou, što je u skladu sa očekivanjima.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Evro eksplodirao, dolar naglo tone

Izvor: Capital.ba, 17.Maj.2017

BRISEL, Evro je u ojačao iznad 1,10 dolara u utorak, ostvarivši najviši rast od 0,8 procenata otkako je Donald Tramp u novembru izabran za predsjednika SAD. Dolar je naglo oslabio usljed zabrinutosti zbog otkrivanja američkih povjerljivih informacija ruskim zvaničnicima. Taj politički izgred, prema...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.