Donald i Melanija Tramp inficirani koronom

Izvor: Deutsche Welle, 02.Okt.2020, 08:47

Donald i Melanija Tramp inficirani koronom

Predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija Tramp pozitivni su na korona virus. Tačno mesec dana pred izbore, usred predizborne kampanje, aktuelni predsednik SAD je u karantinu.

„Prva dama i ja smo pozitivni na kovid-19. Odmah započinjemo postupak karantina i oporavka. Proći ćemo kroz ovo zajedno", naveo je Tramp na Tviteru.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Deutsche Welle << Donald Tramp je prethodno objavio da je u samoizolaciji i da čeka rezultate testa. On je za Foks njuz potvrdio da je njegova bliska saradnica Houp Hiks pozitivna na korona virus.

Houp Hiks bila je sa Trampom u avionu na letu za Klivlend, gde je u utorak uveče održanaprva TV predsednička debata. Ona je sa predsednikom putovala i u sredu, na predizborni miting u Minesoti. Tamo joj nije bilo dobro i tokom povratnog leta bila je u karantinu u predsedničkom avionu Air Force One, izveštava novinska agencija Blumberg.

Houp Hiks, levo

Hiks (31) je takođe privatno veoma bliska sa porodicom Tramp: predsednik ju je jednom nazvao „drugom ćerkom". Hiks je pola godine bila odgovorna za kompletnu komunikaciju Bele kuće, sve dok nije podnela ostavku krajem februara 2018. „Provodimo mnogo vremena s njom", rekao je Tramp u četvrtak. Sada je i predsednički par zaražen virusom korone.

U Sjedinjenim Državama se za mesec dana 3. Novembra održavaju predsednički izbori, na kojima se Tramp kandiduje za drugi mandat. Za petak je u okviru predizborne kampanje bio planiran njegov nastup na Floridi, a pre toga telefonski razgovori sa starijim osobama koje su posebno ugrožene koronom. U takve spada i sam Tramp sa svoje 74 godine.

Lični lekar američkog predsednika očekuje da će Tramp moći da nastavi zvanično poslove „bez prekida" uprkos infekciji koronom. Šon Konli je rekao da su Donald i Melanija Tramp dobro i da će njih dvoje ostati u Beloj kući tokom oporavka.

dr,dpa,dw

Čitajte nas i preko DW-aplikacije za Android
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Deutsche Welle...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Deutsche Welle. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Deutsche Welle. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.