Donald Tramp škrtica: Sahranio bivšu ženu na golf terenu da bi izbegao plaćanje poreza

Izvor: B92, 03.Avg.2022, 13:33

Donald Tramp škrtica: Sahranio bivšu ženu na golf terenu da bi izbegao plaćanje poreza

Bivši američki predsednik Donald Tramp sahranio je svoju nedavno preminulu bivšu suprugu Ivanu na svom golf terenu u Nju Džersiju, pišu američki mediji, razmatrajući da li je to uradio zbog poreskih olakšica.

"Nećete verovati, ali Donald Tramp možda je sahranio Ivanu na svom golf terenu zbog poreske olakšice", stoji u naslovu američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << časopisa "Vanity Fair". Tamošnji mediji pišu kako su, pod zakonima savezne države Nju Džersi, zemljišta koje se koriste za sahranjivanje mrtvih oslobođena plaćanja niza poreza, između ostalog na nekretnine, nasleđe i prihode.

Ivana Tramp je optužila Donalda za silovanje, pa mu uzela 14 miliona dolara

Sociološkinja Bruk Harington sa Univerziteta Dartmut, autorka knjige o načinima na koje najbogatiji izbegavaju plaćanje poreza, rekla je da je "isprva bila skeptična oko glasina da je Tramp sahranio svoju bivšu suprugu" zbog poreskih olakšica, ali da se, istražujući zakone Nju Džersija, uverila da oni to zaista omogućuju te kako ne određuju minimalan broj pokopanih da bi se olakšice mogle primeniti, piše "Vanity Fair".

Buran život Ivane Tramp: Donald je osvojio kadilakom, njegovu ljubavnicu oterala, Zemana šokirala

"New York Post", tabloidni medij u vlasništvu Ruperta Merdoka, objavio je u nedelju fotografije usamljenog groba u polju na imanju s malim nadgrobnim natpisom: Ivana Tramp, 20. februar 1949. - 14. jul 2022.

Ivana Tramp umrla je prošlog meseca nakon pada niz stepenice, verovatno nakon što se onesvestila. "New York Post" je još 2017. izvestio da je Tramp dobio dozvolu za Ivanin grob u blizini prve rupe na golf igralištu, ali i više grobova koje mogu da kupe svi koji tamo žele da počivaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.