Demokratske članice Kongresa kritikuju Izrael

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokratske članice Kongresa kritikuju Izrael

Ilhan Omar i Rašida Tlaib oštro su kritikovale Izrael jer im je uskratio ulazak u zemlju i pozvale kolege da posete tu zemlju umesto njih.
Kongresmenka Ilhan Omar iz Minesote rekla je da predsednik SAD Donald Tramp i izraelski premijer Benjamin Netanjahu potiskuju zakonodavce u izvršavanju svoje nadzorne uloge, prenosi AP.

"Ohrabrila bih kolege da posete i sastanu se s ljudima s kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ćemo se sretati, da vide i čuju priče koje ćemo čuti. Ne možemo dozvoliti da Tramp i Netanjahu uspeju u skrivanju surove stvarnosti okupacije", rekla je Omarova na konferenciji za novinare.
AP podseća da je Izrael ranije zabranio ulazak za prve dve muslimanke izabrane u Kongres zbog njihovih kritika Izraela zbog odnosa prema Palestincima i podrške međunarodnom pokretu bojkota, prestanku investiranja i sankcija.
Izraelski zvaničnici su kasnije dali dozvolu Rašidi Tlaib da poseti svoju baku na Zapadnoj obali, što je ona odbila.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kongresmenka: Idite u Izrael da vidite okrutnost okupacije

Izvor: B92, 20.Avg.2019

Članice Kongresa SAD iz Demokratske stranke Ilhan Omar i Rašida Tlaib oštro su kritikovale Izrael jer im je zabranio da uđu u tu zemlju...One su pozvale kolege kongresmene da idu u posetu umesto njih...Omar, kongresmenka iz Minesote, ocenila je da američki predsednik Donald Tramp i premijer Izraela...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.