Deca se manje zaražavaju, mogu u školu

Izvor: B92, 23.Jul.2020, 08:35

"Deca se manje zaražavaju, mogu u školu"

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da bi prihvatio odluku da se deca na jesen vrate u školske klupe, uključujući njegovog sina i unuke.

On tvrdi da deca ne dobijaju i ne šire koronavirus lako.

Odgovarajući na pitanje novinara u Beloj kući da li njegova administracija planira da razvije nacionalnu strategiju za povratak dece u škole na jesen, Tramp je rekao da imaju nacionalnu strategiju.

"Ali kao što znate, na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to zavisi od guvernera država. Mislim da mnogi guverner žele da se otvore škole. Voleo bih da se otvore", rekao je Tramp i dodao da "deca imaju jake imune sisteme".

"Oni ne prenose virus tako lako drugima a mnogi kažu da ga uopšte ne prenose. Ne donose ga kući", tvrdi Tramp.

Kako je dodao, deca se ne zaražavaju lako, ne prenose virus, a ako i dobiju virus, brže i bolje se oporavjaju, prenosi CNN.

Kod više od 23.000 dece mlađe od 18 godina na Floridi, potvrđen je korona virus.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.