Dačić na jutrenju sa Trampom

Izvor: Mondo, 02.Feb.2017, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić na jutrenju sa Trampom

U glavnom gradu SAD danas se održava 65. Molitveni doručak, prvi na kojem će učestvovati novi predsednik te zemlje Donald Tramp.

Foto: AP Photo/Evan Vucci

Molitveni doručak se organizuje svakog prvog četvrtka u februaru više od šest decenija.

Na Molitvenom doručku učestvuju predsednik SAD, članovi Kongresa, predstavnici tamošnje administracije i zvaničnici iz čitavog sveta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Reč je o možda i najvećem planetarnom skupu mira i saradnje pošto događaju tradicionalno prisustvuje oko 3.000 predstavnika diplomatskog kora, ekonomske i političke elite iz više od 140 država sveta.

To je prilika da se zaboravi na međusobne razlike, uspostave lični kontakti i unapređuje međunarodna saradnja i komunikacija.

Baka Milka: Tramp zbog mene voli Srbiju!

Top 10 mračnih tajni Donalda Trampa

Pored centralne ceremonije koju će otvortiti Tramp, organizovan je i niz pratećih događa i aktivnosti koje upotpunjuju tu značajnu manifestaciju mira i saradnje.

Iz Srbije na Molitvenom doručku će biti ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i to na poziv kongresmena Džona Buzmana i Kristofera Konsa.

Kako prenose beogradski mediji, prisustvovaće i lider SPO Vuk Drašković i njegova supruga,funkcioner SNS Zoran Babić i potpresednik Narodne skupštine Vladimir Marinković, kao i princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.