DONALD UZVRAĆA UDARAC: Tramp tužio državnu tužiteljku Njujorka L. Džejms

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2021, 19:13

DONALD UZVRAĆA UDARAC: Tramp tužio državnu tužiteljku Njujorka L. Džejms

Bivši predsednik SAD Donald Tramp danas je podneo tužbu protiv državne tužiteljke Njujorka Leticije Džejms i zahtevao da se obustavi građanska istraga o njegovom poslovanju.

U Trampovoj tužbi, podnetoj dve nedelje nakon što je Džejmsova tražila da Tramp lično svedoči na ročištu zakazanom za 7. januar, navodi se da su istragom prekršena njegova ustavna prava u "neprikrivenom pokušaju da se javno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << omalovaži i on, i njegovi saradnici".

- Njena misija se rukovodi isključivo političkim razlozima i željom da uznemirava, zastraši i osveti se građaninu (SAD) kojeg smatra svojim političkim protivnikom - navodi se u u Trampovoj tužbi.

Republikanac Tramp traži trajnu zabranu rada za Džejmsovu koja je članica Demokratske stranke i konačnu sudsku odlkuku kojom bi bilo potvrđeno da je ona prekršila njegova prava.

Džejmsova je više od dve godine istraživala da li su Trampove kompanije obmanule banke i poreske organe o vrednosti imovine netačnim prikazhivanjem poslovanja s ciljem da dobiju povoljne uslove za kredite zajma ili poreske olakšice.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp podneo tužbu protiv državne tužiteljke Njujorka

Izvor: B92, 20.Dec.2021

Njujork -- Bivši predsednik SAD Donald Tramp je podneo tužbu protiv državne tužiteljke Njujorka Leticije Džejms...Tramp zahteva i da se obustavi građanska istraga o njegovom poslovanju...U Trampovoj tužbi, podnetoj dve nedelje nakon što je Džejmsova tražila da Tramp lično svedoči na ročištu...

Nastavak na B92...

Tramp tužio državnu tužiteljku Njujorka Leticiju Džejms, traži trajnu zabranu rada

Izvor: Blic, 21.Dec.2021, 01:24

Bivši predsednik SAD Donald Tramp danas je podneo tužbu protiv državne tužiteljke Njujorka Leticije Džejms i zahtevao da se obustavi građanska istraga o njegovom poslovanju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.