DAN ODLUKE: Svetski lideri danas odlučuju o pomoći Libanu nakon užasne tragedije koja je potresla ceo svet

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2020, 10:31

DAN ODLUKE: Svetski lideri danas odlučuju o pomoći Libanu nakon užasne tragedije koja je potresla ceo svet

Virtuelni samit zakazan je za danas u 14 časova, a američki predsednik Donald Tramp najavio je da planira da se uključi u razgovore.

Na inicijativu francuskog predsednika Emanuela Makrona i UN, svetski lideri će danas, petog dana nakon razorne eksplozije u Bejrutu, na video samitu odlučivati o prikupljanju pomoći za Liban.

Zvanično se procenjuje da je eksplozija 2.750 tona amonijum nitrata u luci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Bejrutu prouzrokovala materijalnu štetu od oko 15 milijardi dolara, smrt 158 ljudi, 5.000 povređenih i čak 300.000 bez krova nad glavom, navodi BBC.

Juče je nekoliko hiljada ljudi izašlo na ulice Bejruta da protestuju protiv vlade, a policija je upotrebila suzavac kada su demonstranti počeli da bacaju kamenice i da jurišaju na zgrade libanskih ministarstava.

O predlogu premijera Hasana Dijaba da se sazovu vanredni izbori, vlada Libana razgovaraće sutra.

Liban je i pre nesreće u Bejrutu bio u dubokoj ekonomskoj krizi, a organizovani antivladini protesti izbili su u oktobru prošle godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAKRON O POMOĆI POSLE EKSPLOZIJE U BEJRUTU: Moramo da delujemo brzo i efikasno, budućnost Libana je na kocki

Izvor: Kurir, 09.Avg.2020

Svetske sile dužne su da pomognu libanskom narodu posle razorne eksplozije koja je uništila veliki deo Bejruta, izjavio je danas francuski predsednik Emanuel Makron na otvaranju donatorske konferencije za Liban.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.