Čurkin: Verujem da Tramp neće zatezati oko Sirije

Izvor: B92, 21.Dec.2016, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čurkin: Verujem da Tramp neće zatezati oko Sirije

Moskva -- Stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin izjavio je da ima osećaj da Donald Tramp neće zatezati sa političkim rešavanjem konflikta u Siriji.

Čurkin je naveo da je stalni predstavnik generalnog sekretara za Siriju Stafan de Mistura objavio da 8. februara namerava da sazove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novu rundu pregovora, kojih nije bilo od maja, prenosi Sputnjik.

"Mi sve vreme pozivamo da se obnove pregovori, ali on nije bio spreman za to. Učinio mi se interesantnim taj datum - 8. februar - dve i po nedelje nakon što Donald Tramp uđe u Belu kuću. Ponavljam, to je moje lično mišljenje, ali znajući dobro Stafana de Misturu, ubeđen sam da je on to uradio tek nakon što je našao pristup okruženju Donalda Trampa i usaglasio sa njima taj datum”, rekao je Čurkin televiziji “Rusija 24”.

On smatra da, "ako je ta teorija istinita, to je vrlo dobar znak, jer on može da znači da Trampova administracija može da dovede do bržeg razvoja političkog procesa i da se političko rešenje konflikta neće otezati”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.