Četiri vojnika poginula u bombaškom napadu, talibani preuzeli odgovornost

Izvor: B92, 12.Sep.2019, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri vojnika poginula u bombaškom napadu, talibani preuzeli odgovornost

Kabul -- Najmanje četiri vojnika poginula su u napadu talibanskog bombaša-samoubice na bazu avganistanskih specijalnih snaga na periferiji Kabula.

Još trojica su ranjena, saopšteno je iz avganistanskog Ministarstva odbrane.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid preuzeo je odgovornost za bombaški napad u izjavi koja je poslata medijima, prenosi AP.

Ovo je najnoviji napad otkako je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Donald Tramp naglo prekinuo američko-talibanske pregovore koji su se bližili dogovoru o okončanju najdužeg rata u Americi.

Dve talibanske automobilske bombe eksplodirale su u Kabulu prošle nedelje, ubivši nekoliko civila i dva člana NATO misije, uključujući jednog američkog vojnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.