Cenim Borisa Džonsona, mnogo me je podržavao

Izvor: B92, 10.Jul.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Cenim Borisa Džonsona, mnogo me je podržavao"

Predsednik SAD Donald Tramp odao je priznanje, kako je rekao svom prijatelju Borisu Džonsonu, bivšem britanskom šefu diplomatije.

Džonson je juče podneo ostavku zbog neslaganja s planovima za Bregzit britanske premijerke Tereze Mej.

"Boris Džonson je moj prijatelj, bio je vrlo ljubazan prema meni", rekao je Tramp u Beloj kući pred polazak na evropsku turneju.

Tramp će sutra i preksutra u Belgiji učestvovati na samitu NATO, zatim u petak ide >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Veliku Britaniju da se sastane s Terezom Mej, a za 16. jul u Helsinkiju je zakazan sastanak s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Cenim Borisa Džonsona, uvek sam ga cenio. Mnogo me je podržavao. Možda ću razgovarati s njim kad budem tamo ", rekao je Tramp.

Američki predsednik je rekao da nije razgovarao s Terezom Mej od kada su Boris Džonson i ministar za Bregzit Dejvid Dejvis podneli ostavke.

Tramp je rekao da britanski narod treba da odluči o sudbini Tereze Mej, čija vlada je u krizi zbog neslaganja oko Bregzita, ali je i dodao da se on jako dobro slaže s njom i da sa njom ima dobre odnose.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.