ČUJEM DA ĆE POREMEĆENI DŽEK SMIT... Tramp otkrio najnoviji plan američkog Tužilaštva

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 09:00

"ČUJEM DA ĆE POREMEĆENI DŽEK SMIT..." Tramp otkrio najnoviji plan američkog Tužilaštva

Ovo je treći put da je Tramp krivično optužen.

Bivši američki predsednik Donald Tramp je saopštio da očekuje da će specijalni tužilac Džek Smit danas podići novu optužnicu protiv njega.

- Čujem da će poremećeni Džek Smit, da bi se mešao u predsedničke izbore 2024. godine, u 17 časova, podići još jednu lažnu optužnicu protiv vašeg omiljenog predsednika, mene - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Truth Social".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
On je upitao zašto to nije urađeno pre dve i po godine.

- Zašto su čekali tako dugo? Zato što su želeli da to urade tačno usred moje kampanje. Nedolično ponašanje tužilaštva - poručio je Tramp.

Si-En-En je prethodno objavio da su Tramp i njegovi savetnici proveli prethodna dva dana pripremajući se za podizanje optužnice u istrazi Smita o naporima da se ponište rezultati predsedničkih izbora 2020. godine.

Federalna velika porota optužila je Donalda Trampa da je pokušao da poništi izborne rezulate 2020. godine, što je, prema istrazi specijalnog tužioca Džeka Smita, dovelo do napada na Кapitol 6. januara 2021. godine, navodi se u sudskom dokumentu.

Bivši predsednik je obavešten o svojoj optužnici, rekla su za CNN dva izvora.

Smit je optužio Trampa u istrazi o poverljivim dokumenatima u junu, a velika porota Menhetna optužila je bivšeg predsednika za poslovnu prevaru u martu.

Tramp, koji se kandiduje za predsednika 2024. godine, izjasnio se da nije kriv u oba slučaja.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Tramp reagovao na novu optužnicu podignutu protiv njega: Ona govori o korupciji u SAD u poslednje tri godine

Izvor: 24sedam.rs, 02.Avg.2023

Bivši predsednik Amerike oglasio se na svojoj društvenoj mreži "Truth Social"

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.