ČITAVA VOJSKA se spušta ka Meksiku: Čak 15.000 vojnika će čekati KARAVAN MIGRANATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2018, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČITAVA VOJSKA se spušta ka Meksiku: Čak 15.000 vojnika će čekati KARAVAN MIGRANATA

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da bi broj vojnika koji će biti raspoređeni na granici SAD i Meksika mogao da dostigne čak 15.000.

Tramp je, u izjavi novinarima u Beloj kući, rekao da će na granici biti raspoređeno između 10.000 i 15.000 pripadnika vojnog osoblja, pored Pogranične patrole, Imigracione i carinske službe i ostalih, prenosi AP.

Cilj je, istakao je predsednik SAD, da se spreči ulazak karavana migranata koji putuju iz Centralne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Amerike.

5,200 Active-Duty Troops Headed to Southern #Border - #OperationFaithfulPatriot Called National Security Mission https://t.co/O8YucRTVbZ pic.twitter.com/UZyZETItXA

— Assn. of the US Army (@AUSAorg) October 30, 2018

Karavan se trenutni nalazi oko 1.600 kilometara od granice, napominje američka agencija.

Tramp je poručio da će SAD "biti spremne" i da migranti neće ući u njegovu zemlju.

Trenutno službama na granici SAD i Meksika pomoć pruža 2.100 pripadnika Nacionalne garde, dok u Pentagonu kažu da bi im se moglo pridružiti još 5.200 pripadnika.

Pratite nas i na instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.