Bivši Trampov saradnik osuđen na 70 meseci zatvora

Izvor: B92, 03.Nov.2023, 20:59

Bivši Trampov saradnik osuđen na 70 meseci zatvora

Federiko Klajn, koga je Donald Tramp, kada je bio predsednik SAD, imenovao za pomoćnika u Stejt departmentu, osuđen je danas na 70 meseci zatvora.

On je osuđen zbog svoje uloge u upadu u Kapitol 6. januara 2021. godine.

"Vaši postupci 6. januara bili su šokantni i stravični", rekao je sudija Trevor Mekfeden tokom izricanja presude, prenosi Si-En-En.

Klajn je ranije ove godine proglašen krivim po više tačaka optužnice, uključujući napad na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više policajaca u danu kada su Trampove pristalice upale u zgradu Kapitola.

"Ovo je vlada zakona, a ne muškaraca. Izdali ste vašu funkciju", rekao je Mekfeden.

Prema rečima sudije, Klajn je napao policajca tokom upada u Kapitol, rekavši mu: "Ne možete nas zaustaviti".

Klajnov advokat Stenli Vudvord rekao je na sudu da bivši zaposleni u Stejt departmentu nije planirao da upadne u Kapitol 6. januara. On je dodao da Klajn "nije izdao" svoju funkciju, već je prisustvovao protestu koji je pošao po zlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.