Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2017, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijela kuća: Tramp nije lažov

VAŠINGTON - Bijela kuća odbacila je navode da su američki predsjednik Donald Tramp i njegova administracija lagali i učinili klevetu u pokušaju da uguše istragu o navodnim odnosima sa Rusijom.

"Definitivno mogu da kažem da predsjednik nije lažov i iskreno sam uvrijeđena tim pitanjem", rekla je portparolka Bijele kuće Sara Sanders tokom brifinga u Bijeloj kući, nakon svjedočenja bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija pred Komitetom za obavještajne poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << američkog Senata, prenio je AFP.

Komi je prethodno optužio Trampovu administraciju za klevetu protiv njega i pričanje laži o agenciji na čijem je čelu bio, ali je odbio da prokomentariše da li je Tramp pokušao da opstruira pravdu tražeći od njega da odustane od istrage o njegovom bivšem savjetniku za nacionalnu bezbjednost Majklu Flinu.

Komi je rekao da je administracija odlučila da okleveta njega i FBI tvrdeći da je ta organizacija u rasulu.

"To su bile laži, jasno i jednostvano", rekao je Komi.

Komi je dodao da nema sumnje da se Rusija miješala u predsjedničke izbore u SAD prošle godine i izrazio uvjerenje da nije bilo promjene izborne volje birača.

On je naglasio da ga Tramp nije pitao da prekine istragu o navodnoj umiješanosti Rusije u izbore.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.