Bajden predstavio novi paket pomoći, Amerikancima ček na 1.400 dolara

Izvor: Beta, 15.Jan.2021, 09:29

Bajden predstavio novi paket pomoći, Amerikancima ček na 1.400 dolara

Novoizabrani predsednik SAD Džozef Bajden predstavio je predlog stimulativnog paketa, navodeći da su smele investicije neophodne da bi se pokrenula ekonomija i ubrzala distribucija vakcina, kako bi se koronbavirus stavio pod kontrolu, prenosi Glas Amerike (VOA).Bajden je tokom 2020. vodio kampanju koja se zasnivala na obećanju da će pandemiju shvatiti ozbiljnije nego odlazeći predsednik Donald Tramp, a cilj paketa koji je predstavio jeste upravo da sa reči predje na dela, tako što će osigurati priliv sredstava za odgovor na Kovid 19 i ekonomski oporavak."Kriza duboke ljudske patnje nam je pred očima i nema vremena za gubljenje. Moramo da stupimo u akciju i to odmah", rekao je Bajden tokom obraćanja iz Delavera u udarnom televizijskom terminu.Paket pomoći obuhvata 415 milijardi dolara za podršku odgovoru na virus i distribuciju vakcina protiv Kovida 19, oko 1.000 milijardi za direktne isplate američkim domaćinstvima i blizu 440 milijardi za mala i srednja preduzeća i zajednice koje su posebno teško pogodjene pandemijom.Čekovi za porodice trebalo bi da budu 1.400 dolara po osobi, pored već isporučenih 600 dolara po osobi koje su Amerikanci dobili iz prošlog paketa pomoći, koji je Kongres usvojio. Dodatno osiuguranje za nezaposlene takože bi se povećalo sa 300 na 400 dolara nedeljno i ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bajden najavio pomoć Amerikancima od po 1.400 dolara

Izvor: Danas, 15.Jan.2021

Novoizabrani predsednik SAD Džozef Bajden predstavio je predlog stimulativnog paketa, navodeći da su smele investicije neophodne da bi se pokrenula ekonomija i ubrzala distribucija vakcina, kako bi se koronbavirus stavio pod kontrolu, prenosi Glas Amerike (VOA).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.