Bajden apelovao na glasače Niki Hejli da glasaju za njega u novembru

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 19:38

Bajden apelovao na glasače Niki Hejli da glasaju za njega u novembru

Donald Tramp je jasno stavio do znanja da ne želi pristalice Niki Hejli

Američki predsednik Džozef Bajden apelovao je na glasače Niki Hejli koja se prethodno povukla iz trke za republikansku nominaciju, da glasaju za njega na predsedničkim izborima u novembru u SAD.

Bajden je rekao da je ''Hejli bila spremna da govori istinu o Trampu, uključujući haos koji ga uvek prati i njegovu nesposobnost da razlikuje dobro od zla", prenosi Rojters.

- . Želim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da budem jasan: za njih ima mesta u mojoj kampanji. Znam da ima mnogo toga oko čega se nećemo složiti. Ali o fundamentalnim pitanjima očuvanja američke demokratije, o zalaganju za vladavinu prava, o ponašanju jednih prema drugima pristojno i dostojanstveno i s uvažavanjem, nadam se i verujem da možemo naći zajednički jezik - rekao je Bajden.

Odluka Niki Hejli o suspenziji kampanje znači da je jedini preostali kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp.

Na dosad održanih 20 unutarstranačkih izbora republikanaca, Hejli je pobedila samo u glavnom gradu Vašingtonu i Vermontu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.