Amerika želi vojnu nadmoć u svemiru, najavljuje nova oružja

Izvor: B92, 31.Maj.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika želi vojnu nadmoć u svemiru, najavljuje nova oružja

Kolorado Springs -- Američki predsednik Donald Tramp je istakao značaj budućih svemirskih snaga i rekao da SAD moraju da ostvare nadmoć u svemiru pomoću tehnoloških dostignuća.

U govoru održanom pred diplomcima Vazduhoplovne akademije SAD, Tramp je istakao da će rat u svemiru biti drugačiji i podvukao da niko "neće poverovati" kakve će nove tehnologije uskoro biti deo američkog vojnog arsenala. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dodao je da će zatražiti od Kongresa da više investira u hipersonična oružja.

Tramp je istakao kako su investicije u vojsku od najvećeg značaja, ali i da se nada da Vašington nikada neće morati da upotrebi ta oružja.

Vrhovni komandant SAD posebno je pohvalio američke vazduhoplove, izdvojivši novi Boingov F-35, za koji je rekao da "uliva strah" neprijateljima i "daje sigurnost" saveznicima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.