Američki ministar finansija: Tramp nije ugrozio nezavisnost FED

Izvor: Beta, 21.Jul.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki ministar finansija: Tramp nije ugrozio nezavisnost FED

Ministar finansija SAD Stiven Mnučin izjavio je danas da predsednik SAD Donald Tramp nije vršio pritisak na Federalne Rezerve (FED) kada je kritikovao njihovu odluku da podignu kamatnu stopu.Na marginama sastanka grupe G20 u Buenos Ajresu, Mnučin je izjavio da ne može da komentariše zašto je predsednik SAD kritikovao odluku FED i da ne smatra da je to bila greška."Uveravam vas jer sam razgovarao sa predsednikom. Njegova namera nije bila da na bilo koji način vrši pritisak na FED", rekao je Mnučin.Juče je Tramp po drugi put kritikovao FED, prekidajući dugu tradiciju Bele kuće da se suzdržava od bilo kakvog uticaja na nezavisnost FED.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Američke carine - pretnja svetskoj ekonomiji

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2018, 00:33

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard smatra da bi američko uvođenje carina moglo da smanji svetski BDP za 0,5 odsto...- Prema najgorem scenariju, smanjenje svetskog BDP-a će iznositi 0,5 odsto - izjavila je Lagardova na pres-konferenciji u okviru sastanka ministara finansija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.