Američki mediji tvrde da je Tramp vikao na Majka Pompea, Bela kuća i CIA negiraju

Izvor: Telegraf.rs, 19.Feb.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki mediji tvrde da je Tramp vikao na Majka Pompea, Bela kuća i CIA negiraju

Američki predsednik Donald Tramp vikao je u telefonskom razgovoru na direktora Centralnoobaveštajne agencije (CIA) Majka Pompea jer nije dovoljno oštro odgovorio na navode medija da obaveštajna zajednica skriva određene informacije od Trampa, tvrdi Si-Bi-Es njuz.

Prema tvrdnjama tog medija, Tramp je nazvao Pompea u četvrtak nakon što je Vol Strit Džurnal objavio u sredu da su američki obaveštajni zvaničnici krili >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << informacije od američkog predsednika iz straha da bi one mogle da procure ili budu kompromitovane.

CIA je izdala saopštenje u kojem je oštro negirala tvrdnje Si-Bi-Es-a.

- Misija CIA je da obezbedi predsedniku najbolje moguće obaveštajne podatke i objasni osnovu za te podatke. CIA nije i nikada neće skrivati obaveštajne informacije od predsednika, tačka - navodi se u saopštenju CIA.

Portparol Bele kuće poručio u subotu u i-mejlu, poslatom na adresu te medijske kuće, da Tramp "nije vikao na direktora CIA".

Prethodno je u petak portparol CIA Din Bojd negirao da su Pompeo i Tramp uopšte razgovarali o tom članku.

Foto: Tanjug/AP

- Nije bilo razgovora između direktora CIA i predsednika o članku Vol strit džurnala, ni pre ni nakon što je CIA objavila saopštenje o članku - rekao je Bojd.

Međutim, Si-Bi-Es tvrdi, pozivajući se na insajderske informacije, da je došlo do "zahlađenja" u protoku informacija.

Obaveštajni izvori poručuju da je namera agencije da zaštiti informacije, a ukoliko postoji sumnja da bi one mogle da budu kompromitovane, one će biti "uskraćene".

Istraga o tome da li su Trampovi saradnici bili u kontaktu sa Rusima izaziva zabrinutost kod onih koji rukovode "osetljivim podacima", navodi Si-Bi-Es njuz.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Tramp vikao na direktora CIA

Izvor: Mondo, 19.Feb.2017

Predsednik SAD Donald Tramp vikao je u telefonskom razgovoru na direktora CIA Majka Pompea jer nije dovoljno oštro odgovorio na navode medija da obaveštajna zajednica skriva određene informacije od američkog predsednika...Foto: AP Photo/Chris O'Meara..Prema tvrdnjama CBS-a, Tramp je nazvao Pompea...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.