Američka vojska se povlači sa Korejskog poluostrva?

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2018, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka vojska se povlači sa Korejskog poluostrva?

U zajedničkoj deklaraciji koju su danas, na kraju istorijskog samita u Singapuru, potpisali američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski vođa Kim Džong-un navodi se da su se SAD obavezale da će pružiti "bezbednosne garancije" Severnoj Koreji, prenosi AP.

U dokumentu se navodi i da je Kim "ponovo potvrdio čvrstu i nepokolebljivu" posvećenost potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
AP navodi da nije baš jasno šta je Tramp obećao Kimu u pogledu bezbednosti. Američka agencija podseća da je državni sekretar SAD Majk Pompeo juče odbio da kaže da li bi garancije Severnoj Koreji mogle da uključe povlačenje američkih trupa sa Korejskog poluostrva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Amerika ipak ne povlači vojsku sa Korejskog poluostrva?

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2018

Američki vojni kontingent u Južnoj Koreji nije dobio naredbu da prekine vojne vežbe u regionu nakon što je to obećao predsednik Donald Tramp u Singapuru na kraju samita SAD-Severna Koreja, saopštila je predstavnica američke vojske u Južnoj Koreji Dženifer Lavet...- Komanda (američkih snaga...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.