Aljaska: Razoran potres, vanredna situacija (VIDEO)

Izvor: Mondo, 01.Dec.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aljaska: Razoran potres, vanredna situacija (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp proglasio je vanrednu situaciju u saveznoj državi Aljaska nakon što je snažan zemljotres jačine sedam stepeni po Rihterovoj skali pogodio područje nedaleko od najvećeg grada Enkoridža.

Tramp je nakon proglašenja vanredne situacije naredio državnim agencijama da na raspolaganje stave savezna sredstva za borbu protiv vanrednih uslova u oblastima pogođenim potresom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
S ciljem pomoći u ublažavanju velike štete, Tramp je ovlastio Ministarstvo za unutrašnju bezbednost i Saveznu agenciju za vanredne situacije (FEMA) za koordinaciju svih napora za pomoć ugroženima.

U potresu kod Enkoridža nije bilo ljudskih žrtava, ali je pričinjena znatna materijalna šteta.

Putevi su ispucali i urušeni a ima i oštećenja na zgradama.

Drma se Aljaska, ali ne preti cunami

Veliki broj domaćinstava ostao je bez električne energije.

POGLEDAJTE:



Izvor: YouTube/NBC News

"Posledice potresa su realne i teške. Biće potrebno veoma mnogo napora za oporavak. Veliki broj domaćinstava je bez struje, a postoji bojazan od pucanja gasovoda što bi moglo dovesti do novih nesreća", kaže senator iz Aljaske Liza Murkovski.

Prema procenama vlasti države Aljaska, biće potrebno dve sedmice samo za popravak puteva oštećenih u potresu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.