AP: Tramp se ustremio na pobedu, ali šta će s njom - ne zna

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 14:25

AP: Tramp se ustremio na pobedu, ali šta će s njom - ne zna

Predsednik SAD Donald Tramp nepokolebljivo želi da osvoji još jedan mandat u Beloj kući, ali je manje jasno šta namerava da uradi s tim mandatom, piše danas AP.

Manje od četiri meseca uoči predsedničkih izbora, Tramp je fokusiran na to kako da pobedi, a ne kako da upravlja državom.

Do sada nije izneo političke predloge koji nude konkretna rešenja za brojne probleme sa kojima se danas suočavaju Amerikanci, ali zato ne oskudeva u svojim napadima na glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rivala Džo Bajdena, konstatuje se u članku AP.

Ni promena glavnog menažera Trampove kampanje ne ukazuje da će se Tramp nadalje više baviti artikulisanjem svojih političkih planova nego slanjem političkih poruka.

"Lako je biti u kampanji kada u državi nemate krizu s kakvom se danas suočavaju SAD - epidemiju korona virusa i ekonomske probleme. Sada je mnogo teže dati argumentovano obećenje za naredne četiri godine", ocenio je republikanac Majk Ðuejm, savetnik bivšeg guvernera Nju Dzerzija.

Ono na čemu se zasniva kampanja jeste ideja da je Tramp osnažio i unapredio američku ekonomiju pre pandemije korona virusa i da je on prava osoba da je ponovo vrati na zdrave osnove.

Ali, da bi ubedio glasače u svoje ideje, potrebno je da se Tramp više fokusira na poruke kojima će ubediti Amerikance da mu ponovo ukažu poverenje, nego na slanje poruka sa distopijskom i često kataklizmičnom slikom nacije na čijem bi se čelu našao Džo Bajden, zaključuje se u tekstu AP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.